graviola pulpa

Owoce gravioli w kuchni

Coraz więcej osób zwraca dużą uwagę na jakość spożywanych produktów i ich właściwości. Ze względu na sporą zawartość chemii, barwników i konserwantów w popularnej żywności ludzie poszukują innych produktów, które są naturalne i pozbawione ulepszaczy.

Owoce gravioli wraz z upływem czasu cieszą się coraz większą popularnością. Jest to owoc z gatunku super owoców, które mają korzystny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu i samopoczucie. Od kilkuset lat owoc gravioli stosowany był w celach leczniczych. Do tej pory wiele osób twierdzi, iż jest to skuteczne lekarstwo na biegunkę, problemy żołądkowe i nadciśnienie tętnicze. Ponadto, badania wykazują, iż owoce gravioli mogą pomóc w walce z różnymi nowotworami. W aptekach dostępne są również tabletki i suplementy diety wyprodukowane na bazie tego owocu.

Owoc wygląda bardzo niepozornie, wielkością i kształtem przypomina popularne liczi, a jego skórka jest wiecznie zielona. Spożywać należy jedynie miąższ zawarty wewnątrz – graviola pulpa to nic innego jak gęsty napój przygotowany na bazie owocu gravioli. Coraz częściej spotkać można go w dyskontach, supermarketach, a także w wielu sklepach internetowych. Cena nie jest zbyt wygórowana, w zależności od wielkości opakowania mieści się ona w przedziale od kilku do kilkudziesięciu złotych. Kupując pulpę ze sklepu internetowego należy doliczyć również koszt dostawy.

Przed spożyciem można go rozcieńczyć z wodą, jogurtem bądź mlekiem. Owoc gravioli jest bogaty w wiele cennych witamin i mikroelementów. Owoc ten zalecany jest również w diecie diabetyków, gdyż skutecznie obniża poziom cukru we krwi. Warto wypróbować graviolę w swojej kuchni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *