tarta z kalarepą

Różne tarty na słono i słodko

tarta z kalarepąTarta to przysmak kuchni francuskiej. Przepisy na tarty są różne, popularna jest tarta na słono lub tarta na słodko. Ten wspaniały przysmak to nic innego jak kruchy spód wykonany z ciasta drożdżowego lub francuskiego, pokryty różnymi przysmakami.

Tarta na słono może być z warzywami lub z mięsem, do tarty możemy przygotować wsad z cebuli, brokułów, szparagów. Możemy dodać różnego rodzaju serki, ricottę, oscypki lub mascarpone. Wszystko to przyprawić odpowiednimi przyprawami i piec przez kilka minut.

Bardzo popularne są tarty z kurczakiem czy łososiem, tarta jest rodzajem pizzy we francuskiej kuchni i może być także deserem. Niezwykle popularne są tarty słodkie z owocami, masłem orzechowym, czekoladą.

Ten wspaniały przysmak może być deserem jak również doskonałą porcją obiadową. Pyszne są tarty z jabłkami, owocami leśnymi, kremami waniliowym lub czekoladowym.

Wracając do tarty na słono, doskonałe są też tarty z warzywami, z szynką, serowe lub z porem. Tarta jest bardzo smaczna, pod każdą postacią, jej przepisów jest bardzo dużo i zawsze można coś dodać do niej innego.

Wymyślne powodują, ze tart jest bardzo dużo, różne pasujące do siebie produkty można połączyć ze sobą właśnie w tym przepisie. Z tartami można eksperymentować, tarty można udoskonalać. Zwolennicy tej potrawy wciąż starają się zrobić jak najlepszą tartę, jak najsmaczniejszą. Tarta doskonale nadaje się na obiad i na kolację, może być też przykładem doskonałego deseru dla dziecka niejadka.

Spód każdej tarty to doskonałe kruche ciasto a każda tarta rozpuszcza się w ustach.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *